E-fatura Uygulama Detayları
Faturalar el değmeden hazırlanıp, otomatik olarak gönderilebilir.
Gelen faturalar Logo ürünlerine otomatik kaydedilebilir.
Faturalar mail ile PDF formatında gönderilebilir.
Tanımlı olmayan cari hesap ve malzeme kartları otomatik eklenebilir.
Firmaların e-Fatura mükellefi olup olmadığı tek tuş ile sorgulanarak cari hesaplar ile ilişkilendirilebilir.
Akıllı eşleme tabloları sayesinde gelen e-Faturaların dönüşümü yapılarak kolayca sisteme kayıt edilmesi sağlanır. Akıllı tanıma sistemi ile cari hesaba özel “malzeme-hizmet-birim” eşleme 1 kez yapılır. Bu avantaj sadece Logo Yazılım ürünleri için geçerlidir.
e-Fatura geldiğinde, sisteme manuel girilmiş irsaliyeler ile otomatik olarak eşlenerek mükerrer kayıt oluşması engellenir.
Hizmet faturaları, ihraç kayıtlı faturalar gibi özel faturalar da e-Fatura olarak gönderilebilir.
Logo Özel Entegratörlük Hizmeti alan firmalar e-Faturalarının onay sürecini web üzerinden yönetebilirler.
Logo Özel Entegratörlük Hizmeti Superonline altyapısı kullanılarak yedeklenmiş olup, felaketten kurtarma merkezi 8 şiddetinde depreme dayanıklıdır.
Alıcıya özel görüntüleme şablonu tanımlanabilir (Migros, A101, Bim, Carrefour, Şok, Tofaş, Unilever, Efes, Arçelik , İkea, Vatan, Renault gibi).
e-Fatura Kullanım Yöntemleri
Faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi ve yine elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesi hususunda getirilen yasal çerçeve doğrultusunda ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın belirlediği standartlara uygun olarak geliştirilen Logo e-Fatura çözümleri ile faturanın taraflar arasında güvenli ve hızlı dolaşımı sağlanmış olur.
Logo e-Fatura uygulamasıyla düzenlenen elektronik faturaların GİB’e aktarımı, Logo e-Fatura Portal Çözümü ile manuel olarak kullanıcı tarafından veya Logo’nun e-Fatura uygulamasıyla birlikte entegrasyonu sağlayacak olan sunucu yazılımını da içeren e-Fatura Entegrasyon Çözümü ile otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor. Bir diğer seçenek olarak da e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti ile de e-Faturaların hemen alınıp gönderimi olanaklı kılınabiliyor.
1. e-Fatura Portal Yöntemi
e-Fatura uygulamasına ait temel fonksiyonların internet üzerinden genel kullanımı sağlanırken, GİB’in sunduğu e-Fatura portali üzerinden e-Faturalar manuel olarak alınıp gönderilebiliyor.
Aylık kesilen ve alınan e-Fatura sayısı dört/beş haneli rakamlara ulaşmıyor, sistemi düzenli olarak takip etme ve firmaya gelen faturaları geç kalmadan kontrol edebilme imkanı var ise "e-Fatura Portal Yöntemi" önerilir.
2. e-Fatura Entegrasyon Yöntemi
Kullanıcılar, belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağladıkları takdirde kendilerine ait bilgi işlem sistemleri aracılığıyla, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine entegre olarak e-Fatura uygulamasını kullanabiliyor; böylelikle e-Faturaların alım ve iletim işlemleri otomasyona geçirilebiliyor.
Aylık kesilen ve alınan e-Fatura sayısı beş/altı haneli rakamları aşıyor ve firmada, gerektiğinde 7/24 denetim yapabilecek aktif bir bilgi işlem departmanı var ise "e-Fatura Entegrasyon Yöntemi" önerilir.
Uygulamadan Yararlanmak İçin;
1. e-Fatura işlemlerinde kullanacakları hesap bilgilerini edinebilmek için firmaların GİB’e doğrudan başvurmaları gerekmektedir.
Gelir İdaresi Başkanlığı’na eFatura Uygulaması Başvurusu www.efatura.gov.tr
2. Kullanıcılar düzenledikleri e-Faturaların değişmezliğini, bütünlüğünü ve kaynağının doğruluğunu garanti altına almak için Mali Mühür kullanmak zorundadırlar.
Mali Mühür Başvurusu mm.kamusm.gov.tr